Muotinäytöksen järjestäminen

Muotinäytöksistä saa monelle tulla mieleen lähinnä Victoria’s Secret-tyyppiset suurnäytökset, joissa maailmankuulut, langanlaihat supermallit esittelevät päällään miljoonien arvoisia helyjä. Tämä ei kuitenkaan ole koko totuus! Yhtä lailla muotinäytös voi tapahtua myös paikkakuntasi suosituimmassa ostoskeskuksessa tai paikallisen teatterin tiloissa, ja malleina voi olla kansainvälisten supermallien sijasta vaikkapa upeita paikallisia naisia! Heräsikö kiinnostus? Ehkä sinäkin voisit organisoida ikioman muotinäytöksen!

Mistä tilat?

Kun ruvetaan järjestämään mitä tahansa tapahtumaa, on yhtenä ensimmäisistä huolenaiheista tietenkin tilat, joissa tapahtuma järjestetään. Mistä löytyisi sopiva tila? Ensimmäiseksi kannattaa kartoittaa lähialueen tilanvuokrausmahdollisuudet. Luonnollisesti yksi sopivista tiloista on tietenkin paikallinen ostoskeskus – markkinoidaanhan näytöksissä vaatteita, joita ostoskeskuksesta voi ostaa. Toinen sopiva paikka on paikallinen teatteri – teatterilla on nimittäin lava ja jatkolavatarpeita catwalkin rakentamiseen jo omasta takaa, kuten myös tuolejakin! Kannattaa rohkeasti kysellä eri tiloja ja yrittää tehdä yhteistyösopimuksia, joista molemmat osapuolet hyötyvät.

Mistä mallit?

Näytöksen tähtiä ovat upeiden vaatteiden lisäksi tietenkin upeat mallit, jotka antavat vartalonsa vaatteiden esille tuomiseen ja toimivat muodin esikuvina. Mallit omaavat upeaa lavakarismaa ja itseluottamusta ja näyttävät jumalaisilta lavalla. Pieneen paikalliseen muotinäytökseen ei kuitenkaan voi olettaa saavansa malliksi Yhdysvaltain kirkkainta tähteä Tyra Banksia, joten on ajateltava realistisesti.

Mikset hankkisi malleiksi upeita paikallisia naisia? Mikä parasta, amatöörimalleille päivä prinsessana on usein riittävä korvaus, joten sinun ei tarvitse kammoksua tuhansien eurojen palkkioita. Muista, että nykyään aitous ratkaisee. Älä siis aseta malleillesi turhan tiukkoja vaatimuksia, vaan aseta ykkösvaatimukseksi itsevarmuus ja asenne! Paikallisella tasolla yleisöön vetoaa aitous: ihmiset eivät halua nähdä pelkästään sitä, miltä vaatteet näyttävät kuvankauniiden litteävatsaisten naisten päällä. Valitse aitoja malleja kaikissa vartalotyypeissä, niin vetoat varmasti kaikenlaiseen yleisöön ja voit olla varma, että saat paljon kiitosta. Levitä kehopositiivisuutta, se toimii!

Mistä meikit ja hiukset?

Yksi mallien ominaispiirteistä on tietenkin ammattimaisesti laitettu ulkonäkö, josta ei voi lipsua. Ala siis kartoittaa paikallisia kauneussalonkeja tai kauneusalan opiskelijoita yhteistyön toivossa. Usein voit saada hyvän diilin näkyvyyttä vastaan, jolloin molemmat osapuolet hyötyvät siitä yhtä lailla – sinä saat näytöksesi malleille upean ja ammattimaisen ulkonäön, ja paikallinen kauneusyrittäjä saa näkyvyyttä kauneudesta kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa! Lisäksi näytöksesi tähdet, mallit, saavat jokaisen naisen haavaileman prinsessapäivän, jollaisia ei elämässä turhan usein tule vastaan. Kuka nyt ei haluaisi välillä antautua täysin toisten laitettavaksi? Tukka ja meikit hyvin, kaikki hyvin!

Mistä vaatteet?

Näytösten perimmäinen tarkoitus on tietenkin muodin markkinoiminen. Paikallisessa näytöksessä katse kääntyy tietenkin paikallisiin kauneus- ja vaatealan yrittäjiin, ja heitä kannattaakin alkaa kartoittamaan ensi tilassa. Sinun ei siis tarvitse huolehtia vaatteista, vaan kaupat hoitavat sen puolestasi! Sinä saat näytettävää näytökseesi, ja paikalliset yritykset saavat aivan uudenlaista näkyvyyttä paikallisesti! Lisäksi paikallinen yleisö näkee konkreettisesti paikallisten yritysten tarjontaa upeiden mallien päällä, ja ehkäpä inspiroituu hankkimaan itselleenkin näytöksen upeita vaatteita!

Mistä rahoitus?

Kaikki tämä mielessä ajatukset kääntyvät väkisinkin rahalliseen puoleen. Miten kaikkeen tähän upeuteen voi olla varaa? Muista ensin, että voit tehdä muotinäytöksestäsi ihanan rentouttavan, hienostuneen muoti- ja hyvinvointitapahtuman. Tällöin voit myydä lippuja, ja tapahtumasi tulot nousevat huimasti. Mitä tulee menoeriin, pyri tekemään diilejä ja hyödyntämään suhteita. Monia asioita voi saada ilmaiseksi tai ainakin hyvin suurella alennuksella, kun tarjoaa vastineeksi näkyvyyttä tai vaikkapa myyntipaikan itse tapahtumassa. Tällöin jäät itse voitolle, ja tapahtumasta tulee sinulle hyödyllinen. Pitäähän tehdystä työstä saada palkka! Muista kuitenkin tehdä tarkat budjettisuunnitelmat, ettet jää yllätyksenä punaiselle puolelle!