Miksi nuoret haluavat tavata suosikki-tubettajansa?

Tubecon on oivallinen esimerkki tapahtumasta, joka on järjestetty nuorille ajankuvaa mukaillen. Monet nuoret seuraavat aktiivisesti tubettajia ja haluavat tietysti tavata suosikki-tubettajansa henkilökohtaisesti. Monelle nuorelle tubettajista on tullut idoleita, jotka ovat osittain ottaneet pop- ja rock-tähtien aseman nuorten suosion kohteina. Tämä artikkeli pureutuu tähän mielenkiintoiseen aiheeseen, sekä esittelee tubettajia täynnä olevan Tubecon-tapahtuman.

Mistä Tubecon-tapahtumassa on kyse?

Tubecon 2019 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 16. – 17. elokuuta ja sen teemana on tulevaisuus. Messukeskukseen on helppo saapua, etenkin julkisilla. Kulkuyhteydet ovat hyvät, sillä Helsingin Pasila on oikea liikenteen solmukohta.

Kävijöitä paikan päälle odotetaan 17 000 henkeä ja tubettajia 200. Lisäksi tubeklaanilaisia oletetaan liittyvän mukaan kaikkiaan 300 kappaletta. Kyseessä on siis suuri tapahtuma, joka kokoaa yhteen alan harrastajia. Tapahtuma tarjoaa Esports ja peliareenan, K-16 Korttelin, Tubeakatemian, Meet & Greet -pisteen, Kauneus- ja muotikorttelin, erilaisia paneeleita sekä isoja ohjelmanumeroita. Tapahtumaa voidaan pitää jopa suomalaisen tubekulttuurin kehtona.

Esimerkiksi Roni Back, Pinkku Pinsku, Miklu sekä Deata osallistuvat tube-tapahtumaan. Tapahtumasta löytyykin monen nuoren suosikkitubettajia sekä mielenkiintoista ohjelmaa eikä olekaan ihme, että tämä tapahtuma kerää sankoin joukoin nuoria osallistujia.

Tapahtuman tarkoituksena on lisätä tubettajien ja tube-kanavien seuraajien välillä sekä toistensa välillä. Sen tavoitteena on tuoda tubekulttuuria näkyville sekä edistää alan toimintaa. Samalla tapahtuman kautta pyritään edistämään suomalaisnuorten hyvinvointia sekä suvaitsevaisuutta. Tapahtuma tukee myös hyväntekeväisyyskohteita.

Miksi tubettajat ovat nuorten keskuudessa niin suosittuja?

Tubettajat ovat nuorten keskuudessa todella suosittuja ja monelle eräänlaisia roolimalleja. Nuoriin tubettajiin on helppo samaistua ja nuoret tubettajat osaavat käsitellä aiheita, jotka kiinnostavat aivan erityisesti nuoria kuuntelijoita. Moni nuori kokee yksinäisyyttä ja tubettajat saattavat alkaa tuntua heistä lähes ystävän kaltaisilta henkilöiltä, joiden elämää nuori pääsee seuraamaan lähietäisyydeltä. Jotakin samantapaista liittyy myös suosittujen tosi-tv-tähtien suosioon. Tietyllä tavalla tubettajat ja tosi-tv-tähdet ovat jopa helpommin lähestyttäviä hahmoja kuin vaikkapa pop-tähdet, sillä tubettajat ja tosi-tv-tähdet tuntuvat tavallisemmilta ja arkisemmilta hahmoilta kuin vaikkapa tv- ja pop-tähdet.

Ujokin nuori voi seurata suosikki-tubettajaansa oman kotiruutunsa välityksellä, vaikka aitojen ystävyyssuhteiden luominen tuntuisikin haastavalta. Tämä voi helpottaa yksinäisyyden tunteita sekä antaa sisältöä nuoren elämään.

Tubettajat ovat tärkeitä roolimalleja

Koska nuoret seuraavat tubettajia niin kovin tiiviisti, on heistä tullut nuorille kovin tärkeitä roolimalleja. Tästä syystä onkin hyvä tietää, millaista sisältöä tubettajat kanavillaan tarjoavat. Sisältö vaihtelee, samoin kielenkäyttö. Tästä syystä myös vanhempien olisi hyvä olla kartalla siitä, millaista sisältöä kunkin tubettajan kanavalta löytyy. Parhaimmillaan tubettajat tarjoavat nuorille laadukasta sisältöä ja käsittelevät tärkeitä teemoja, mutta joukosta löytyy myös vähemmän laadukasta sisältöä, joka voi nuorille kuuntelijoille olla jopa haitallista. Vanhempien on muutoinkin syytä olla varuillaan lasten ja nuorten netinkäytön suhteen, sillä netissä on tarjolla kaikenlaista sisältöä.